bank-finans

De fleste norske banker tilbyr forbrukslån uten at det er nødvendig for kunden å stille med sikkerhet. Dette er den fremste årsaken til at mange mener at slike lån er det mest fordelaktige, samtidig som ulempen da blir at renten blir høyere enn et sikret lån på grunn av den økte risikoen for bankens del. Når man snakker om refinansiering av gjeld, så er det som regel et forbrukslån det dreier seg om. Og derfor er det også naturlig at refinansiering uten sikkerhet er det mest vanlige.

Slik søker du om refinansiering uten sikkerhet

Dersom du skal søke om refinansiering uten sikkerhet, så søker du egentlig om et helt vanlig forbrukslån – bare at formålet ditt er at du skal betale ned annen gjeld. Refinansiering uten sikkerhet er mest aktuelt for de som har pådratt seg mye gjeld hos flere kreditorer, enten i form av flere dyre kredittkort og smålån, eller i form av regninger og fakturaer som har vært ubetalte over flere måneder. Uansett hvem eller hvorfor man er skyldig penger, så vil det som regel lønne seg å søke om refinansiering uten sikkerhet.

Det man da gjør er å søke om et nytt lån på tilsvarende sum som man er skyldig de andre kreditorene. Du bruker hele det nye lånet på å innfri den gamle gjelden din, og vil i fremtiden kun forholde deg til en enkelt bank/kreditor. Det blir ikke bare mer oversiktlig og enklere å forholde seg til dette, men etter å ha refinansiert uten sikkerhet vil du samtidig betale mindre i renter og gebyrer. Er du riktig så smart så setter du av de pengene du sparer til å betale avdrag, og du vil bli gjeldfri langt raskere enn hva du først kanskje trodde. For mange så har refinansiering uten sikkerhet reddet den personlige økonomien!

Hvem kan søke?

Det skal ikke så mye til for å søke om refinansiering som man kanskje skulle tro. Dersom man allerede sitter med gjeld opptil nakken, og har tatt opp forbrukslån og kredittkort tidligere, så er man trolig allerede kvalifisert. For søkekriteriene for å refinansiere uten sikkerhet er de samme som når man søker om et vanlig forbrukslån, som i praksis bare betyr at man må være av minst myndig alder og ha en viss inntekt for å søke. Naturligvis kan andre faktorer som størrelsen på gjelden og lignende være avgjørende, men primært så vil de fleste kunne søke om refinansiering uten sikkerhet.

Et unntak er dersom man har betalingsanmerkninger. Da vil de fleste banker avslå søknaden din om refinansiering uten sikkerhet. Et fåtall banker vil godkjenne søknaden din dersom du kan stille med sikkerhet, men også dette er nokså sjeldent.

Her får du den beste renten

Det finnes svært mange norske banker som tilbyr refinansiering uten sikkerhet, og kort fortalt kan man si at alle de bankene som tilbyr forbrukslån også tilbyr refinansiering. For du kan søke om slike lån uten å oppgi hva du skal bruke pengene på, og følgelig kan du bruke de på å innfri gammel gjeld dersom du ønsker det. Blant norske banker som tilbyr meget lav rente på refinansiering uten sikkerhet, kan vi trekke frem banker som Instabank, Bank Norwegian og yA Bank. Samtlige av disse tre har nettsider der du enkelt kan søke om lån, til gunstige betingelser. Se også vår sammenligning av refinansieringstilbud

Blant andre anbefalte forbrukslån for deg som skal søke om refinansiering uten sikkerhet, har vi tjenesten Opp Finans fra Gjensidige, den internasjonale storbanken Santander – som nå har kjøpt opp norske GE Money Bank – og ikke minst nyetablerte Komplett Bank. Husk å sammenligne priser i de ulike bankene før du bestemmer deg for hvor du skal refinansiere gjelden din!