kredittkort

Å låne penger er noe de fleste blir nødt til å gjøre i løpet av et langt liv. Når man skal kjøpe seg leilighet eller hus, så er det nødvendig med boliglån fra banken. Skal man studere og skaffe seg en solid utdanning, så vil de fleste ta opp studielån fra staten for å finansiere studietiden. Men det finnes også mange andre typer lån og kreditt vi nordmenn benytter oss av, som gjør at mange går på en smell en eller annen gang. Hvis du har vært litt for aktiv i bruken av kredittkortet ditt, så anbefaler vi at du nå leser videre om refinansiering av kredittkort.

Slik fungerer refinansiering av kredittkort

Kredittkort har utvilsomt mange fordeler, og kan være en reddende engel i mange situasjoner. Dessuten har enkelte kredittkort bonuser når du bruker det, og generelt så fraråder vi absolutt ikke at man bruker et kredittkort – tvert imot. Det handler bare å om å bruke det riktig, og når man begynner å lese seg opp på refinansiering av kredittkort så er dette et tegn på at man ikke har brukt kortet riktig. For slike kort har som kjent en veldig høy rente (som oftest), noe som gjør at det vil være lite gunstig å handle ting på avbetaling med et kredittkort.

Typisk effektiv rente for et norsk kredittkort vil være på over 25 prosent. Handler du for 10 000 kroner, så vil kjøpet koste deg rundt 2000 kroner i renter dersom du skal betale ned gjelden din over tolv måneder. Og dette er bare et pent eksempel – for når man snakker om refinansiering av kredittkort, så er det gjerne ganske mye større summer det er snakk om.

Uansett, fordelen med refinansiering av kredittkort er at man umiddelbart kvitter seg med all gjelden man har til de ulike kredittkort-kreditorene. Det du gjør er å søke om et forbrukslån på tilsvarende beløp som du har i gjeld. Du bruker hele beløpet på å betale ned gjelden din, og du vil nå ha kun én enkelt bank å forholde deg til. Det gir en mer oversiktlig nedbetaling, men den største fordelen med refinansiering av kredittkort er utvilsomt at det vil koste deg mindre. Dette fordi den nye banken med det nye lånet utvilsomt vil ha en lavere rente.

Tilbydere

Det er stort sett uproblematisk å finne en norsk bank som tilbyr refinansiering av kredittkort, ettersom det finnes såpass mange norske banker som opererer mot dette markedet. Kort fortalt så vil de bankene som tilbyr vanlige forbrukslån også kunne hjelpe deg med refinansiering. Av anbefalte banker mener vi du bør søke om refinansiering av kredittkort hos Bank Norwegian. Andre alternativer kan være Instabank, eller den spanske storbanken Santander Consumer Bank.

Et godt tips kan også være å søke om refinansiering av kredittkort hos Aconto. Dette er en låneformidler som sender søknaden din videre til flere norske banker samtidig, deriblant flere av de overnevnte. På denne måten så kan du enkelt sammenligne de beste tilbudene og spare mest mulig penger.

Vilkår for å søke

I bunn og grunn så vil det være mulig for deg å søke om refinansiering dersom du allerede tidligere har skaffet deg et kredittkort eller et forbrukslån som du må refinansiere, ettersom du da tidligere har oppfylt søkekriteriene.

Det eneste du er nødt til å tenke på at det hele blir mer komplisert dersom du har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker mot deg. Da vil de fleste banker avslå søknaden din, og derfor er det viktig at du tar tak i problemene dine tidlig. Refinansiering av kredittkort bør derfor skje på et tidlig stadium, før det har gått såpass langt at du blir nektet hjelp.