refinansiering-inkasso

Har du fått inkassokrav på et forbrukslån eller et kredittkort, fordi du ikke har betalt det opprinnelige kravet? Eller kom inkassoen på grunn av en ubetalt regning? Årsakene til at man får inkasso kan være mange, men i bunn og grunn dreier det seg om noe man ikke har betalt. Og i stedet for å vente på at noen skal løse problemene for en, så bør man se etter løsninger. Dersom pengene ikke strekker til for å betale regningene, så kan refinansiering av inkasso være en av de mest gunstige løsningen.

Dette er refinansiering av inkasso

Med refinansiering av inkasso mener vi rett og slett at man tar opp et forbrukslån for å betale ned det ubetalte kravet som førte til inkassoen. Dette er den mest optimale løsningen dersom man har handlet for mer enn man har råd til å betale tilbake, ettersom man kan dele opp betalingen over flere måneder uten at det nødvendigvis må koste skjorta. Riktignok blir du nødt til å betale renter og gebyrer ved refinansiering av inkasso, men sammenlignet med de kostnadene som løper på en inkasso så vil dette bare være småtterier.

Dessuten kan du ha god samvittighet etter å ha refinansiert en inkasso. Dette fordi du da umiddelbart betaler ned inkassokravet og gir kreditoren din de pengene de har krav på, samtidig som du slipper å bekymre deg for hva som skjer videre. I samarbeid med banken som tilbyr refinansiering av inkasso setter du nemlig opp en fornuftig nedbetalingsplan som samsvarer med budsjettet ditt, der du kan betale alt fra et par hundrelapper til noen tusenlapper i måneden for å bli kvitt gjelden. Refinansiering av inkasso kan altså være gull verdt.

Ikke la det gå til betalingsanmerkning

En betalingsanmerkning får du først når et inkassokrav har gått over lenger tid uten at det har blitt betalt. Når man snakker om refinansiering av inkasso er det viktig at man gjør dette før man eventuelt får en betalingsanmerkning. For når sistnevnte har skjedd, så er det slettes ikke sikker at du kommer til å få refinansiert hos banken. Dette fordi slike refinansieringslån er uten sikkerhet, og da vil ikke banken ta den risikoen det er å tilby et lån til en som har betalingsanmerkning. Med andre ord er vårt konkrete tips enkelt – ta tak i problemene dine på et tidlig stadium, og refinansier inkasso så snart det dukker opp et varsel i postkassa.

Her søker du om refinansiering av inkasso

De fleste norske banker lar deg søke om refinansiering av inkasso, som primært er det samme som å ta opp et forbrukslån. Husk at du må benytte hele lånesummen for å betale ned de(t) utbetalte kravene. Blant våre anbefalte banker som tilbyr refinansiering av inkasso, kan vi trekke frem Bank Norwegian og Santander som to favoritter. Hvis du vil være sikker på at du får et godt lånetilbud kan du bruke låneformidleren Aconto, der flere banker mottar søknaden din, noe som også øker sjansen for aksept. Til slutt vil vi også nevne Instabank som et godt alternativ for refinansiering av inkasso.