lav-rente

 

Ønsker du å refinansiere gjeld innen smålån og kreditter, slik at du kan få bedre råd i hverdagen? Dersom man har mange smålån, vil man kunne spare store pengesummer på å samle disse i ett større lån.

Mange nordmenn har oppdaget hvor gunstig det er for privatøkonomien å refinansiere, og pågangen av lånesøknader om refinansiering er svært høy. Ved å refinansiere vil man oppnå lavere månedskostnader. Dette skyldes først og fremst at større lån har lavere rente enn smålån. I tillegg får man færre gebyrer å betale ved kun å ha ett lån.

Har du f.eks. mange dyre smålån med relativt høye månedlige termingebyrer, vil summen av disse utgjøre en betydelig unødvendig kostnad for deg.

Du tenker kanskje at termingebyrene er relativt lave, og ikke betyr så mye for din økonomi. Da kan det være lurt å summere opp alle månedsgebyrer på dine smålån og gange beløpet med 12 – slik at du ser.hvor mye du betaler i løpet av et helt år.

Har du f.eks. 4 smålån der du betaler kr. 45,- i månedlig gebyr, vil dette utgjøre 2160,- på årsbasis. Ved å refinansiere smålånene, vil du slippe unna med å betale kr. 540,- pr. år i termingebyr. Det gir en årlig besparelse på  kr. 1620,-.

Kanskje du lurer på hvilke banker som tilbyr lavest mulig rente på lån til refinansiering? Nedenfor kan du lese om fem tilbydere som kan anbefales når du vil ta opp et nytt lån for å betale ned gammel gjeld.

Instabank

Instabank er en relativt ny digital bank som tilbyr en rekke tjenester til privatpersoner. Banken har sine kontorer i Oslo, og via deres nettside kan du søke om både forbrukslån og lån til refinansiering.

Instabank tilbyr fleksibel nedbetalingsplan for forbrukslån. Ønsker man derimot å refinansiere, får man en fast nedbetalingsplan der man betaler samme beløp hver måned – helt til all gjeld er slettet.

Det er mulig å låne mellom kr. 5000,- og kr. 500.000,- til refinansiering hos Instabank. Maksimum nedbetalingstid er 15 år. Instabank tilbyr en effektiv rente fra 8,60% og oppover. Maks effektiv rente er 37,0%. Din kredittscore vil imidlertid avgjøre hvilken effektiv rente du vil få tilbud om.

Termingebyret på lån til refinansiering hos Instabank er kr. 40,-. Du får svar umiddelbart på din lånesøknad, og kan signere lånepapirene elektronisk med Bank-ID.

Bank Norwegian

Bank Norwegian er en populær norsk nettbank som tilbyr en rekke utlånsprodukter til privatpersoner. Banken har også lån til refinansiering, der maksimum lånesum er 600.000,-. Pr. dags dato er det Ingen andre banker i Norge som tilbyr en slik høy lånesum, uten krav om sikkerhet.

Bank Norwegian kan tilby lang nedbetalingstid for personer som vil refinansiere, noe som kan være aktuelt hvis du ønsker lavest mulig månedsbeløp å betale. Maks løpetid på lån til refinansiering er 15 år.

Den laveste effektive renten ligger på 9,49%, noe som er svært gunstig i forhold til andre aktører på markedet. Det må likevel nevnes at den effektive renten fastsettes individuelt, og kredittvurderingen vil påvirke hvilken effektiv rente du får tildelt på ditt lån.

Termingebyr å betale hos Bank Norwegian er kr. 30,-, noe som er lavere enn hos andre banker

Det er raskt og enkelt å fylle ut en søknad om lån til refinansiering online, og Bank Norwegian gir deg svar umiddelbart. Får du innvilget lånet, er det tidsbesparende å signere lånedokumentet elektronisk.med Bank-ID.

Aconto

Aconto er en av Norges mest populære lånemeglere, og samarbeider med 17 forskjellige banker som tilbyr forbrukslån og lån til refinansiering. Ved å benytte  lånemegler-tjenesten, sender du inn en søknad online, og får svar fra flere banker samtidig.

Dette er fordelaktig for deg som ønsker lån til refinansiering. Da kan du velge å takke ja til det lånetilbudet som har den aller laveste effektive renten. På denne måten oppnår du bedre lånebetingelser ved å benytte Aconto.

Det er mulig å søke om refinansieringslån helt opp til 500 000 kroner via Aconto, og maks nedbetalingstid er 15 år.

Den effektive renten på lån til refinansiering gjennom Aconto fastsettes av de ulike bankene. Dermed kan både rentesatsen og gebyrene variere etter hvilken bank som godkjenner din lånesøknad. Lavest mulig effektiv rente på lån til refinansiering er 7,90 prosent.

Lånetilbudene du mottar er helt uforpliktende, og tjenesten er gratis. Du får som regel svar på søknaden din innen 24 timer.

Komplett Bank

Komplett Bank har vært på markedet siden 2014, og er en norsk bank som tilbyr forbruksfinansiering til privatpersoner. Lån uten sikkerhet fra Komplett Bank gis i form av en brukskreditt, der du selv velger hvor mye du vil betale i avdrag hver måned. Du forplikter deg bare til å betale påløpte renter og gebyrer månedsvis.

Du kan søke om lån til refinansiering hos Komplett Bank, og dette lånet gis også som en brukskreditt. Det vil si at du ikke får noen fast nedbetalingsplan. Ønsker du å samle smålån og kreditter hos Komplett Bank, har du mulighet til å sende inn en lånesøknad på et beløp mellom kr. 10.000,- og kr. 500.000,-.

Den nominelle renten på Fleksibelt lån ligger fra 7,9% og oppover til 19,9%. Gjennomsnittlig effektiv rente er 16,9%. Renten fastsettes individuelt.

Du vil få svar umiddelbart på din lånesøknad hos Komplett Bank, og du kan signere den eventuelle låneavtalen elektronisk med Bank-ID.

Komplett Bank hjelper deg med å innfri dine gamle lån og kreditter, dersom dette er ønskelig.

Santander

Santander Consumer Bank er en del av det spanske selskapet Banco Santander, som et av de største finanskonsernene i verden. Nordens hovedkontor befinner seg på Lysaker nær Oslo.

Santander tilbyr en rekke produkter innen forbruksfinansiering, og du kan også søke om lån til refinansiering via deres nettside. Du har mulighet for å velge en lånesum helt opp til kr. 350.000,-. Laveste lånebeløp er satt til kr. 10.000,-.

Maksimum nedbetalingstid på forbrukslån er 5 år. Denne tidsrammen øker til 15 år hvis det er snakk om et refinansieringslån. Santander tilbyr en effektiv rente fra 8,60% og oppover på lån til refinansiering. Også i denne banken legges din personlige økonomi til grunn for den endelige fastsettelsen av renten.

Santander har svært gunstige betingelser på lånesummer under kr. 70.000,-.Disse er helt gebyrfrie, og du slipper dermed å betale både etableringsgebyr og termingebyr. Låner du over kr. 70.000,- vil termingebyret imidlertid koste deg kr. 70,- per måned.

Santander Consumer Bank er behjelpelig med å innfri dine smålån og kreditter, dersom du ønsker dette.