DNB refinansiering

SØK NÅ
Annonselenke
Lån: 65.000 kr over 5 år, effektiv rente: 17,80%, kostnad: 30.872 kr, totalbeløp: 95.872 kr

Nøkkeltall

Effektiv rente: Fra 17,87%
Lånebeløp:
10 000 – 250 000
Nedbetalingstid: 1-10 år
Aldersgrense: 18 år
Inntektskrav: 250 000

Generell info om DNB

DNB er Norges største finanskonsern, og Nordens nest største (etter Nordea). Historien til DNB går helt tilbake til 1822, som på den tiden het Christiania Sparebank. Banken skiftet navn til Oslo Sparebank i 1826. Opp gjennom hele 1800-tallet vokste banken jevnt, og dannet grunnlaget for Den Norske Bank (DNB) – som ble grunnlagt i 2003.

DNB har 2,3 millioner kunder bare i Norge, og tilbyr finansiering, forsikringer og banktjenester til både privatpersoner og bedrifter. Privatpersoner kan søke om lån uten sikkerhet hos DNB, uten at banken spør hva man skal bruke pengene til. Dersom man ønsker å refinansiere, kan man samle dyre kreditter og smålån til ett lån hos DNB. Dette er svært gunstig om man vil redusere de månedlige utgiftene, og ønsker en mer oversiktlig økonomi.

Man kan søke om lån opptil kr. 250.000,- hos DNB, og maksimum nedbetalingstid er 10 år. Det er også mulig å betale lånesummen tilbake i løpet av 6 måneder, dersom man ønsker å bli kvitt gjelden raskere. Det viktigste er at man har et lån man kan leve med, i forhold til ens personlige inntekter og utgifter.

DNB tilbyr sine lånekunder fleksibel nedbetaling, der man må betale 3% av utestående lånebeløp hver måned (minimum kr. 200,-). Utover dette kan man betale ned hvor mye man ønsker.

Det er mulig å tegne betalingsforsikring på et forbrukslån fra DNB, noe som gir ekstra trygghet dersom man skulle miste jobben eller bli langvarig syk.

Fordeler

En stor fordel med refinansiering hos DNB er at man får fleksibel nedbetaling. Dette gjør at man må betale et minimumsbeløp hver måned, men utover dette er det opp til lånetaker hvor mye man ønsker å betale ned på lånet. En annen fordel er at man får raskt svar på søknaden av banken. For å kunne søke lån kreves det kun at man er fylt 18 år, og det er heller ingen krav om minimum årsinntekt hos DNB. Dette er positivt i forhold til andre banker på markedet, som kan ha relativt høye krav til søkers årsinntekt.

En annen fordel er at termingebyr og etableringskostnader på forbrukslån er lavere hos DNB enn hos flere andre banker. Månedlig termingebyr er kr. 35,- og etableringsgebyret er pr. dags dato kr. 500,-.

Ulemper

Et usikret lån til refinansiering hos DNB har relativt høy effektiv rente i forhold til andre norske banker og finansieringsselskaper. En annen ulempe er at banken ikke tilbyr sine kunder betalingsfrie måneder.

Vilkår for å søke

For å kunne søke lån til refinansiering eller forbrukslån hos DNB, må man ha fylt 18 år. Man må også ha bodd minst 3 år i Norge. I tillegg kreves det at man ikke har betalingsanmerkninger.

SØK NÅ
Annonselenke

Meny