Slik kvitter du deg med kredittkortgjeld

Mange sliter med at de ikke klarer å betale hele kredittkortregningen innen den forfaller. Hvis du i tillegg har gjeld på flere kredittkort kan det raskt føre til dyre rentekostnader. Her viser vi deg hvordan du i slike tilfeller kan refinansiere kredittkortgjeld og hvordan bli kvitt den raskere.

Betal ned kredittkortgjelden raskere

For å kutte utgiftene du har hver måned til renter og avdrag på kredittkortgjeld bør du først og fremst betale ned så mye du klarer på kredittkortregningen. Hvis du setter opp et budsjett over forbruket ditt, kan det godt hende du finner noen poster som du kan kutte helt eller delvis for å få orden på privatøkonomien.

Samtidig bør du skaffe deg full oversikt over den samlede kredittkortgjelden din, dersom den er spredt på flere kredittkort.

Når du har betalt alt du klarer, og funnet det samlede beløpet du skylder, er du klar for refinansiering.

En refinansiering av kredittkortgjelden vil kunne gjøre deg i stand til å kvitte deg med hele gjelden raskere. Det er fordi du samlet sett kan få lavere utgifter hver måned – og dermed mer penger til å betale ned gjelden raskere.

Fire enkle trinn for å refinansiere kredittkortgjelden

Å refinansiere kredittkortgjeld er verken vanskelig eller tidkrevende. Hvis du følger noen enkle trinn kan du både gjøre det raskt, og føle deg trygg på at du har fått best mulig finansiering.

  • Du bør sammenligne flere ulike tilbud på refinansiering
  • Det er viktig å søke refinansiering hos mange banker og finansieringsinstitusjoner
  • Velg det tilbudet som har lavest rente
  • Til slutt kan du enkelt signere avtalen med BankID

På den måten har du spart deg selv for unødvendig høye utgifter!

1. Du bør sammenligne flere ulike tilbud på refinansiering av kredittkort

Det finnes mange finansinstitusjoner og flere typer refinansieringslån. Du kan få en oversikt, og informasjon om refinansiering her på våre nettsider eller du kan også klikke deg videre til de ulike finansinstitusjonene eller lånemeglerne som du finner på siden.

2. Søk refinansiering av kredittkort hos mange banker og finansieringsinstitusjoner

Dette er viktig fordi hver søknad behandles individuelt. Dermed vil også de ulike bankene kunne komme til å tilby en litt ulik rente. Dessuten er bankene konkurransedyktige på litt ulike områder. Så derfor bør du søke hos flere banker for å oppnå det best tilbudet.

Etter at du har fått flere tilbud om refinansiering av kredittkortgjeld, velg det tilbudet med laveste rente.

3. Velg det tilbudet som har lavest rente

Når du har mottatt de ulike tilbudene kan du sammenligne dem i ro og mak. Det har ikke kostet deg noe å få tilbudene, og du har ikke forpliktet deg til noe. Det er først når du velger det tilbudet som er best, at du går videre og signerer på et nytt lån.

4. Til slutt kan du enkelt signere avtalen med BankID

Når du er helt sikker på hvilket lån du skal velge, kan signere den avtalen ved hjelp av BankID. Enklere og raskere går det knapt an å gjøre det.

Sjekk gjelden din

Når du skal få oversikt over hva du har i kredittkortgjeld og eventuelt annen usikret gjeld, kan du selv gjøre det hos Gjeldsregisteret.

Der kan du logge inn med egen BankID, og raskt få vite nøyaktig hvor mye du skylder.

Alle foretak er pliktige å rapportere inn usikret gjeld til Gjeldsregisteret. Dermed kan du stole på opplysningene de har om deg. Det er de samme opplysningene som banker og finansinstitusjoner vil benytte når de skal vurdere en søknad om refinansiering fra deg.

Ved å sjekke opplysningene på forhånd vet du hva de vil få vite om deg. Du kan da også se om det er en gjeldspost der som du kanskje kan klare å betale før du refinansierer.

Kredittkortgjelden øker i Norge

Kredittkortgjelden i Norge har økt betraktelig etter Covid pandemien.

Etter at Norge i februar 2022 åpnet opp etter Covid-19-restriksjonene har forbruksgjelden skutt i været, ifølge Gjeldsregisteret. Det forårsakes hovedsakelig av en kraftig vekst i kredittkortgjelden.

Samtidig forteller de at det aller meste av denne ikke-rentebærende gjelden betales i tide, før regningen forfaller. Dermed fører den ikke til langsiktig kredittkortgjeld for den enkelte forbruker.

Imidlertid er det ikke alltid at kredittkortregningen blir betalt. Med kraftig økning i kredittkortbruk, bli det gjerne også flere som sliter med å betale regningen i tide. Da lønner det seg som regel å søke om en refinansiering

Søk refinansiering av kredittkort flere steder

For å få lavest mulig utgifter er det helt avgjørende å søke hos mange aktører. Det er både fordi bankene spesialiserer seg litt ulikt, og fordi hver enkelt søknad behandles individuelt.

Dermed vil din søknad kunne bli vurdert forskjellig fra sted til sted, og da vil du også kunne få ulike tilbud. For å gjøre søkeprosessen effektiv kan du benytte en lånemegler, som du kan finne på våre nettsider.

Der finner du også lenker videre til en rekke banker som tilbyr refinansiering.

Sbanken er en av bankene som tilbyr refinansieringslån til kunder med høye kredittkortregninger. Der kan du søke om å refinansiere kredittkortgjeld fra 25.000 til 500.000 kroner. De tilbyr inntil 15 års nedbetalingstid, noe som er vanlig for mange refinansieringslån. Samtidig er det hos dem gebyrfritt å betale inn ekstra på lånet. Det er en viktig fordel.

Også Bank Norwegian tilbyr gebyrfri ekstra nedbetaling. De har også en app hvor du enkelt kan følge med på lånet ditt, og fremskrittene du gjør mot å nedbetale det helt.

Realistisk nedbetalingstid

Fordelen med å kunne betale inn ekstra på lånet henger sammen med at det lønner seg å betale ned lånet så raskt som mulig.

Samtidig er det fornuftig å utarbeide en realistisk nedbetalingsplan. Du må kunne klare forpliktelsene dine hver måned, slik at du ikke havner i økonomiske problemer.

Derfor kan det være lurt å sette opp en litt lengre nedbetalingsplan enn det du tror du klarer, og så heller betale inn ekstra noen ganger når du ser at du har råd til det.

Ha en realistisk nedbetalingsplan. Mange overvurderer hvor mye som kan betales hver måned.

Medlåntaker

Flere banker og finansinstitusjoner godtar at det er en medlåntaker på refinansieringslånet.

Fordelen med det er at banken kan vurdere lånet som litt mer sikkert dersom en person til står ansvarlig. Og høyere sikkerhet gir lavere rente.

Dersom du har noen som kan stå sammen med deg om lånet vil det derfor være en fordel. Den personen trenger ikke å ha vært deltagende i å ta opp kredittkortgjelden i utgangspunktet.

Samtidig er det viktig at en eventuell medlåntaker er klar over ansvaret som ligger i å dele låneforpliktelsene. Dersom du ikke klarer å innfri lånet overfor banken, vil medlåntaker være ansvarlig for å betale for deg.

Oppsummert

For å kvitte deg med kredittkortgjeld raskest mulig kan det være lurt å ta opp et refinansieringslån. Dette vil fører til lavere utgifter og dermed vil du har mer penger tilgjengelig til å kvitte deg med gjelden.

Velg lånebeløp: 123