Beste refinansiering med lav rente

Velg lånebeløp: 123
Velg nedbetalingstid: 123
Filtrer for:
Månedsbeløp
Eff.Rente
Utbetaling
Alder

Hensikten med refinansiering er først og fremst å få beste rente på den gjelden man har. Her viser vi deg hvordan du kan gå frem for å sikre at du ikke bare får lavere rente, men lavest mulig rente.

Refinansiering med laveste rente fra mange banker

Det er i dag mange banker og finansinstitusjoner som tilbyr refinansieringslån. Det er en fordel for deg som forbruker, for da må de konkurrere om å få deg som kunde.

Konkurransen gjør at de tilbyr best mulig kundeservice, og har nettjenester som er oversiktlige og lette å bruke. Dette gjør hverdagen enklere for deg som kunde, og er viktig.

Likevel er det aller viktigste at de tilbyr en så lav rente som mulig.

Bruk tid på å finne passende bank med lav rente

Du bør derfor bruke litt tid på å finne frem til den banken som passer best for deg. Dette gir deg beste sjanse for at du får et godt tilbud. Bankene spesialiserer seg innen litt ulike markeder.

For eksempel er noen rettet inn mot refinansiering av høy forbruksgjeld. De vil kanskje ikke ha så godt tilbud til dem som skal søke om et lite refinansieringslån. Da vil de ikke passe så bra for dem som kun sliter med en kredittkortregning som de ser at det vil ta noen måneder å få betalt, og som det derfor vil lønne seg å refinansiere.

Andre banker spesialiserer seg på slike smålån. Det finnes også banker fokuserer på beste refinansiering til dem som har fått økonomiske problemer, og som kanskje sliter med en betalingsanmerkning. I slike tilfeller vil det som regel bli stilt krav om sikkerhet eller kausjonist.

Bankene må konkurrere, og det er bra for deg som kunde.

Send søknaden inn til flere banker for å få beste rente på refinansiering

Det er ikke på forhånd så lett å vite hvilken bank som vil passe deg aller best. Derfor bør du søke til gjennom mange banker samtidig. Da vil du kunne få mange tilbud, og så kan du lett vurdere hvilket av dem som har den laveste renten.

Husk da å søke med samme beløp, og samme nedbetalingstid, slik at det blir lett å sammenligne tilbudene du mottar.

Få beste refinansiering med medsøker

Det kan lønne seg å søke om sammen med partneren din for å oppnå beste refinansiering.

Det er en del ting du kan gjøre på forhånd for å få ned renten. En ting du kan gjøre er å søke om refinansiering av lån sammen med ektefelle eller samboer.

Mange banker gir søkere anledning til å ta opp lån sammen. Da ansees de gjerne som sikrere, ganske enkelt fordi to personer ofte kan betale mer enn en alene.

Betal smågjeld før du refinansierer for å få lav rente

En annen ting du kan gjøre er å betale ned det du kan på forhånd. Dersom du har flere små gjeldsposter, bør du se nøye på om du kan klare å kvitte deg med den ene.

Bankene vil gjøre en kredittsjekk av deg før de tilbyr lån. Da vil en av kriteriene som blir vurdert være din betalingsvilje, i tillegg til evne. Det vil si at du viser vilje til å betale så mye du kan.

Få full oversikt før du refinansierer

Du kan også selv sjekke din kredittscore hos et kredittratingbyrå, som for eksempel Soliditet.

Jo bedre score du har der, jo bedre rente kan du forvente å bli tilbudt. Dersom du har lav score kan du i verste fall risikere å ikke få innvilget lån.

Derfor bør du gjøre det du kan for å bedre scoren din.

Dersom du for eksempel har åpne inkassosaker kan dette telle negativt. Du bør derfor strebe etter å betale slike saker før du søker om lån.

Undersøk refinansiering jevnlig for å få beste rente

Når du får innvilget refinansiering vil du mest sannsynlig få lavere renteutgifter. Det kan du glede deg over, men ikke la det bli en sovepute.

Dersom du skal ha refinansieringslånet ditt i mange måneder og år, så bør du følge med jevnlig. Du bør gjenta trinnene du fulgte da du søkte om refinansiering et par ganger i året.

Rentesatsene hos de ulike bankene, og rentenivået generelt, endrer seg stadig. Det samme gjøre konkurransesituasjonen.

Derfor vil betingelsene som gjaldt da lånet ditt ble innvilget kunne være endret noen måneder senere. I tillegg vil din kredittscore kanskje være bedret. Det er grunnene til at du bør søke om refinansiering flere ganger.

Husk at det er kostnadsfritt, og uforpliktende, å søke. Derfor er det ingen fare å søke om nytt lån. Hvis betingelsene du blir tilbudt ikke er bedre enn de du allerede har, kan du bare la være å ta det imot.

Undersøk jevnlig for bedre tilbud enn du allerede har. Dette er nøkkelen til å alltid ha beste refinansiering rente.

Hva påvirker om du får refinansiering med laveste rente

Bankene er pålagt å behandle hver enkelt lånekunde individuelt. Det er fordi bankene ikke skal låne ut mer enn de anser at den enkelte kunde kan klare å betale tilbake. Du kan lese mer om utlånspraksis på nettsidene til Finanstilsynet.

Det betyr at livssituasjonen og betalingsevnen til hver enkelt kunde påvirker hvor lav rente man kan oppnå.

I tillegg vil det generelle rentenivået i samfunnet påvirke hvor lav rente man kan oppnå ved refinansiering.

Rentenivået i Norge har lenge vært lavt, særlig for boliglån og andre lån med sikkerhet. Forbrukslån og refinansieringslån har generelt ligget høyere, nettopp fordi det ikke stilles noen sikkerhet for lånet.

Det har også gjort at de har vært tilgjengelige for alle, uavhengig av om man eier fast eiendom eller ikke.

Tips: Les også om beste refinansiering uten sikkerhet som du finner her.

Hvor lang tid skal du bruke på å betale ned refinansieringslånet

Det lønner seg å være rask med å betale ned lånet, men du må være realistisk når du setter opp en nedbetalingsplan.

Rentesatsen og nedbetalingstiden påvirker hvor dyrt lånet blir for deg totalt. Lav rente og kort nedbetalingstid er å foretrekke, fordi det fører til billigst mulig lån.

Jo kortere tid du har lånet, jo kortere rentebærende tid er det.

Samtidig er det viktig å sette opp en nedbetalingstid som er realistisk. Jo kortere den er, jo større avdrag betaler du hver måned. Du må altså se nøye på hvor mye du klarer å betale hver måned.

Dersom du setter for kort tid kan du ende med å få betalingsproblemer noen måneder, og det er ikke ønskelig. Samtidig er det viktig at du setter opp et budsjett, og faktisk betaler så mye du klarer.

Imidlertid tillater de fleste bankene at du betaler inn mer enn avtalt noen måneder, uten å ta ekstra gebyr for det. Det betyr at selv om du setter opp en litt lang nedbetalingsplan, så kan du betale inn ekstra mye de månedene du klarer det.

Kanskje du har anledning til å ta en ekstrajobb en gang iblant. Men dersom det ikke er en fast inntekt, kan det være lurt å ikke regne det med i budsjettet, men heller betale inn ekstra de månedene du har den ekstra inntekten.

Refinansieringslån kan ha lengre nedbetalingstid enn andre forbrukslån, faktisk helt opptil 15 år. Det er fordi det ikke er tillatt å gi slike lån til videre forbruk, kun til å refinansiere allerede eksisterende gjeld.

Her følger et eksempel på hvor mye du kan spare på å refinansiere med en bedre rente:

Før refinansiering

GjeldspostSumEff. renteRenter/GebyrKost mndTotal kost
Smålån 40 00034,5%37 0501 28477 050
Kredittkortgjeld50 00024,0%32 3481 37282 348
Avbetaling kjøkken110 00018,0%52 9662 716162 966
Totalt200 00020,7%122 3645 372322 364

Ved å slå sammen smålån, kredittkortgjeld og gjeld fra avbetaling, så kan du spare betydelige beløp i renter og gebyrer.

I dette tilfellet ved å refinansiere 200 000 kroner fra en rente på 20,7% til en rente på 10,5% så sparer du 67 399 kroner. Den månedlige innbetalingen går også ned med 1 123 kroner som kan gjøre det enda lettere og betale ned på refinansieringslånet.

Etter refinansiering

GjeldspostSumEff.renteRenter/gebyrKost.mndTot.kost
Samlet gjeld200 00020,7%122 3645 372322 364
Refinansiering 5 år200 00010,5% 54 9654 249254 965
Du sparer67 3991 123 67 399

Banker og meglere som tilbyr beste refinansiering med lav rente

Her er noen banker og låneagenter hvor du kan få hjelp til å refinansiere med lav rente.

Uno Finans – 5,01% rente

Uno Finans er en lånemegler og samarbeider med 23 banker og finansinstitusjoner. Dette vil si at de innhenter lånetilbud fra finansinstitusjoner på dine vegne. Agenten tilbyr lån fra 10 000 – 600 000 kr.

En fordel med Uno Finans er at de tillater at du søker sammen med en medsøker. Det vil som regel øke sjansene for å få innvilget et lån, samt muligheten for å få lavere rente.

Låneagenten tilbyr også utgiftsforsikring og ulykkesforsikring, sammen med forsikringsselskapet AXA.

Uno Finans tilbyr for øyeblikket en veldig konkurransedyktig rente på refinansiering. Renten starter fra 5,01% og går opptil 24,40%.

Axo Finans – 5,00%

Axo Finans er også en lånemegler og samarbeider med  25 banker. Ved å benytte en låneagent trenger du kun å sende inn en enkelt lånesøknad. Axo Finans tar seg av resten og sender til alle 25 bankene på dine vegne. Dette er både uforpliktende og kostnadsfritt.

På denne måten får du enkelt og raskt mange ulike tilbud, og kan lett velge det som er best for deg.

Axo Finans oppgir at deres effektive rente ligger mellom 5,00% og 24,4 prosent.

5% er forøvrig den beste og laveste renten man kan oppnå per i dag.

Lendo – 5,33% rente

Lendo er eid av Schibsted-konsernet, et av Nordens største mediekonsern med blant annet Aftenposten, Dine Penger og VG.

Lendo tilbyr fleksible lån, og har også spesialisert seg innen refinansiering. Lendo tilbyr lån fra 10 000 kroner, og opp til 500 000 kroner.

På refinansieringslån er det litt andre regler enn ved andre forbrukslån, blant annet kan det være lov med nedbetalingstid som er så lang som 15 år. Dette kan du bli tilbudt hos Lendo.

Lendo tilbyr rask og kostnadsfrit behandling og kan innhente tilbud til deg fra inntil 23 banker.

Startrenten på lån til refinansiering ligger på 5,33% som ikke er den beste renten, men absolutt konkurransedyktig. Husk at det alltid gjøres en individuell vurdering for hvilken rente hver enkelt kunde blir tilbudt.

Oppsummering av beste refinansiering

Refinansiering vil som regel gi deg lavere rente dersom du sliter med forbruksgjeld fordelt på flere gjeldskrav. Ikke minst til du kunne få lavere rente enn det du betaler på kredittkortgjeld som er forfalt. For å sikre deg best mulig rente og beste refinansiering bør du følge noen enkle trinn:

  • Sørg for best mulig kredittscore
  • Søk om beste refinansiering hos mange banker
  • Søk gjerne sammen med en partner hvis det er mulig
  • Velg det tilbudet som har lavest rente, og betal tilbake så raskt du klarer

Som med andre lån vil det også være lurt å følge med i markedet, og søke på nytt med jevne mellomrom. Kun på den måten kan du være sikker på at gjelden din er så rimelig som mulig.

Vurderinger av denne siden

Gjennomsnittlig vurdering: 5/5

Strong Testimonials form submission spinner.
Hva er ditt navn?
Skriv inn en passende overskrift
rating fields