Spar bensin

Tanking Up With Gasoline

Drivstoff til bilen utgjør en stor del av budsjettet i husholdningen, uansett om man kjører på bensin eller diesel. Det finnes imidlertid gode og enkle sparetips for å redusere utgiftene til drivstoff i hverdagen. Ved å følge rådene nedenfor, kan man spare flere tusen kroner i året.

Kjørestil

Tenk over kjørestilen. Man kan faktisk spare store summer hvert eneste år på å være mer oppmerksom på hvordan man kjører. Ha en jevn kjørestil der man slipper å bremse opp og stoppe unødvendig. For mange nedbremsinger øker forbruket av drivstoff, og ved å kjøre i høyere gir reduserer forbruket.

Slå av motoren når man sitter i bilen og venter på noen, og unngå så langt det er mulig å kjøre på tomgang.

Fyll drivstoff når prisene er lavest

Bensin og diesel-prisene varierer i løpet av uken, og det er aller billigst å fylle drivstoff søndag morgen eller mandag morgen før kl. 12.00. Utover i uken stiger bensinprisene, for deretter å ligge på det laveste nivå søndag igjen. Det kan dermed lønne seg stort å innarbeide en vane med å fylle drivstoff når prisene er lavest.

Dekkene

Sjekk lufttrykket i dekkene hver måned. For lite trykk i dekkene gir høyere motstand når man kjører, og øker dermed bruken av drivstoff. Et annet tips er å  velge smalere dekk neste gang man skal kjøpe nye. Smale dekk redusere bruken av drivstoff, da  rullemotstand blir mindre.

Skiboks

Kjører du rundt med skiboks på taket hele vinteren? En helt vanlig skiboks øker drivstoffbruken med ca. 10%. Takgrind øker også drivstoff-mengden på bilen grunnet  økt luftmotstand. Dersom man f.eks. kjører rundt med vinterdekk i bagasjerommet, vil man øke bruken av bensin eller diesel.

Bruk elektrisk motorvarmer vinterstid

Om vinteren er det lurt å bruke en elektrisk motorvarmer før man starter bilen. Kaldstart øker bruken av drivstoff betydelig. Ved å bruke motorvarmer på vinteren vil man i tillegg redusere utslippet av skadelige gasser.

Skaff et kredittkort som gir rabatt på drivstoff

Flere kredittkort gir brukeren rabatt når man fyller drivstoff på bensinstasjoner. Enkelte kort tilbyr rabatt kun hos Shell, mens andre tilbyr cashback hos Esso. Det er også kredittkort som gir korteier rabatt på bensin eller diesel – uansett hvor man velger å fylle. Det er mye penger å spare ved å betale med et bensinkort, og de aller fleste kortene tilbyr 30 – 50 øre rabatt pr. liter. Det eneste man må huske på er å betale drivstoffet med bensin-kortet slik at kjøpet blir registrert.

Bonusen blir godskrevet korteiers konto i ettertid, og man kan gå inn i nettbanken eller på “min side” for å sjekke at bonusen er utbetalt og beløpet er korrekt.

Skaffer man seg et rabattkort på drivstoff samtidig som man fyller bensin eller diesel på søndager, vil man oppnå de største besparelsene.

Eksempler på kredittkort som gir rabatt på drivstoff er Statoil MasterCard, Shell MasterCard, Cresco Car Premium og 365 Privat MasterCard.